110 éve a magyar ifjúság
szolgálatában
1912. december 28-án alapították meg a Magyar Cserkészszövetséget. 110 évvel később, sok nehézséggel és örömmel teli évtized után pedig még mindig virágzik a mozgalom hazánkban. Rengeteg fiatal és régebb óta fiatal végzi ezt az önkéntes szolgálatot ma is.

Az évforduló kapcsán fogadjátok szeretettel Kovács Adorján csst. (412.), országos elnök és a szervezők gondolatait, melyeket a szeptemberi "Nem csak rólunk szól" konferencián mondott a társadalmi felelősségvállalás tematikus éve kapcsán.

“Sok ember és közösség valami ellen definiálja magát, azzal, hogy valakit le akar győzni. Ez valahol a dominanciáról, a komfortzóna kényelméről szól. Mi cserkészek egy jobb világért dolgozunk, ami egy sokkal nehezebb feladat. Körültekintőnek kell lennünk, az élet minden területén ott kell lenni, hogy ez megvalósulhasson. Azért, hogy ez ne csak egy idea legyen, konkrét tartalommal is megtöltjük cserkészként.

A fogadalmunkban azt vállaljuk, hogy Istenért, Istennel végezzük ezt a szolgálatot, a hazáért és a hazában, valamint az embertársainkért, velük együtt egy közösségben. Ebben az évben arra fogunk fókuszálni, hogyan kell embertársainkért végezni ezt a szolgálatot.” 

Kovács Adorján cst. (412.), országos elnök